Latvijas Kosmētiķu un Kosmetologu asociācijas sesija 2018. gada 21. aprīlī

11/05/2018

21. un 22. aprīlī viesnīcā Radisson Blu Daugava notika viens no nozīmīgākajiem skaistuma industrijas pasākumiem XII Intelligent Beauty Congress. 12 gadu garumā kongress kļuvis par nozīmīgu starptautisku un kvalitatīvu profesionālās pilnveides pasākumu. Ar katru gadu tas kļūst aizvien populārāks arī kosmētiķu vidē.

Arī šogad kongresa ietvaros notika Latvijas Kosmētiķu un Kosmetologu asociācijas sesija "Neinvazīvās metodes kosmētiķa praksē. Posttraumatiskas ādas kopšana". Tēma ir ļoti aktuāla. Mūsdienās dažādas invazīvas procedūras, tādas kā filleri, botulīna toksīna injekcijas, dziļie ķīmiskie pīlingi un plastiskā ķirurģija ir kļuvušas par ikdienu, tās pieejamas  jebkuram. Klienti ir gatavi uz visu, lai tikai apturētu laiku. Nozares līderi dalījās ar teorētiskajām zināšanām un metodisko pieredzi. Diskusijas par būtiskiem estētiskās medicīnas jautājumiem un jaunākajām un modernākajām tendencēm kosmetoloģijā pierādīja, cik ārstiem un kosmētiķiem ir svarīgi sadarboties, lai sasniegtu galveno mērķi – ilgāk saglabātu jaunību un veselību.

Ne mazāk svarīgi ir nodalīt kosmētiķa un ārsta kompetences, lai nekaitētu ne savai reputācijai, ne klientam. Ideālā variantā tieši ārstu un kosmētiķu sadarbība sniegtu klientam vislabāko un komfortablāko rezultātu. Sesijas laikā lektori no dažādiem aspektiem iztirzāja, cik būtiska ir šāda sadarbība un ko spēj veikt mūsdienu modernā kosmetoloģija un estētiskā medicīna.

Sesiju atklāja Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija prezidente Nellija Janaus.

 

Renāte Reinsone (kosmētiķe, CIDESCO Diploms, SIA “GA Invest” un "Sonnerie Beauty Clinic" valdes locekle) un Rūta Žagare (kosmētiķe, Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas docētāja) apskatīja plašo kosmētiķa instrumentu klāstu dabīga un veselīga skaistuma uzturēšanai. Kosmētiķa profesionālās darbības lauks ir ļoti plašs, lai saglabātu veselīgu, labi funkcionējošu ādu. Kosmētiķis klientam ir vistuvākais un uzticamākais padomdevējs. Renāte Reinsone dalījās pieredzē par ādas sagatavošanu stresa pārvarēšanai, kā arī kādas manuālas un aparātmetodes iespējams izmantot pēc invazīvām procedūrām, lai atvieglotu un paātrinātu ādas atveseļošanās procesu.  

Kristīne Azarjana (ārsta prakse, dermatologs, ārsts-kosmetologs, kosmētiķis) un Kārlis Vērdiņš (plastikas ķirurgs, Mikroķirurģijas centrs, kosmētiskā ķirurģija, rokas ķirurģija, rekonstruktīvā mikroķirurģija) dalījās pieredzē par efektīvu tandēmu ādas estētiskajā kopšanā – ārsts un kosmētiķis. Dr, K.Vērdiņš savā praksē pārliecinājies, ka profesionāli veiktas aparātprocedūras pēc bleferoplastikas, atveseļošanās periodu saīsina no 6-8 nedēļām uz 4-6 nedēļām.

Dr. Jānis Ģīlis (plastikas ķirurgs, J. Ģīļa plastikas ķirurģijas privātklīnika) iepazīstināja ar plastiskās ķirurģijas sniegto iespēju izmantošanu un inovācijām plastiskajā ķirurģijā. Kā atzina medicīnas doktors, laicīgi uzsākta fizioterapija ir neatsverama veiksmīgam dzīšanas un veseļošanās procesam pēc operācijas.

Solveiga Aminjara (ārsts-kosmetologs, SIA “Stella AB” direktore) aizskāra tēmu par skābekļa jonu iedarbību apvienojumā ar gaismas terapiju.

Noslēgumā Dr. Tīna Orasmae Meder izskaidroja, kā kosmētisko līdzekļu aktīvas vielas iekļūst ādā un kā tās spēj pārvarēt ādas barjuru. Kādi nosacījumi jāievēro, cik lielai jābūt vielas molekulai un kuras ir tās vielas, kas spēj šo barjeru pārvarēt.

Paldies Intelligent Beauty Congress un personīgi Natālijai Aleksandrovai par ilgo partnerību un uzticību. Simpozijs pulcēja augstas kvalifikācijas medicīnas un estētiskās kosmetoloģijas speciālistus no pašu mājām un ārzemēm.