Vebinārs Augšējais krusteniskais sindroms

18/04/2023

8. maijā no plkst 16:00-18:00. LKKA vebinārs ZOOM platformā “Augšējais krusteniskais sindroms” (TIP3). Kursa pasniedzēja: Mg.paed, sertif. fizioterapeite, masiere, MSP Sporta zinātne - Rūta Žagare

Augšējais krusteniskais sindroms kosmētiķa praksē

Augšējais krusteniskais sindroms (upper cross syndrome- UCS)  raksturojas ar izmaiņām mioskeletālā sistēmā – hiperkifozi krūšu daļā, hipolordozi kakla daļā, plecu joslas protrakciju un uz priekšu izvirzītu galvu.

  • Sākotnējais šo skeletālās sistēmas  izmaiņu iniciators galvenokārt ir kakla un krūšu daļas muskuļu disbalanss, kas savukārt veicina šo muskuļu sāpes un ierobežotu kustību apjomu iesaistītajās locītavās.
  • Vēlīnas UCS izraisītas sekas ir osteoartrīts gan mugurkaulā, gan plecu joslā, galvassāpes, elpošanas disfunkcijas un pat astma, kas ievērojami pasliktina dzīves kvalitāti.
  • Kā sekundāras UCS estētiskas problēmas ir disbalanss sejas mīmikas un košļāšanas muskuļos, kas veicina priekšlaicīgu novecošanās pazīmju attīstību.

Kā galvenie veicinošie UCS  faktori ir muskuļu disbalansu izraisoša ilgstošu muskuļu nogurdinošu pozu uzturēšana, nepietiekamas fiziskas aktivitātes.  Mīksto audu terapija ir biežāk izmantotā metode kakla daļas posturālu traucējumu, sāpju un ierobežotu kustību apjomu un novecošanās pazīmju profilaksē un mazināšanā.

 

Vebināra dalības maksa: LKKA biedriem EUR 10.00, citiem interesentiem – EUR 20.00

!!! Stingri ievērot!  - Reģistrēties ar savu e-pasta adresi !!! līdz 4. maijam.

1)     vispirms dalības maksu ieskaitīt LKKA kontā;

LKKA rekvizīti:

Reģistrācijas Nr.40008009703

A/S SEB banka

KontsLV25UNLA0001001700634

2)      pēc tam aizpildīt pieteikuma formu

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZAlcuqtqzIuHtP5Dr7-KsxJgmmYvA9cptsY

 

 Pēc pieteikuma formas aizpildīšanas un apmaksas saņemšanas uz Jūsu norādīto e-pastu tiks nosūtīta saite ZOOM semināram.